Alleen betalen voor uw hypotheek lijkt wellicht een “ver van je bedshow”. Toch kunt u door een energiezuinig huis laten bouwen kostenneutraal wonen. Dit kan zelfs ook voor bestaande woningen. Rowecobouw realiseert al sinds jaar en dag innovatieve en duurzame nieuwbouwprojecten met oog op lage maandlasten en een beter milieu. Zo zijn onze nieuwe woningen standaard voorzien van zonnepanelen en een hybride CV ketel (ofwel lucht warmtepomp). Met behulp van slimme en innovatieve toepassingen realiseren wij zogenoemde EPC-0-woningen. Wij lichten het u toe.

energiezuinig huis laten bouwen

 

 

 

 

Een kostenneutraal huis laten bouwen begint bij een goede en slimme bouwconstructie. Daarnaast is de omgang met energie bepalend voor uw uitstoot en kosten.

Zo zijn zonnepanelen een standaard onderdeel die u energie oplevert, maar wij passen daarnaast twee andere innovatieve toepassingen toe wat bij velen (nog) niet heel bekend is. Dit alles om aan het einde van het jaar de 0 op de meter te garanderen.

  • Luchtdicht bouwen
    Het luchtdicht bouwen van een huis is niet, zoals doet vermoeden, het afsluiten van de woning van lucht (en daarmee ventilatie) maar heeft te maken met het dichten van alle ongewenste kieren en naden.Ventileren is erg belangrijk voor de luchtkwaliteit en dus zeker noodzakelijk. Met luchtdicht bouwen wordt ervoor gezorgd dat de koude en vochtige buitenlucht niet in contact komt met warme en vochtige binnen lucht waardoor vochtproblemen ontstaan en er onnodig stookkosten worden gemaakt. Luchtdichtheid is dus erg belangrijk voor het energieverbruik!Een goed luchtdicht huis kan u honderden euro’s per jaar besparen.
  • Gebruik van een hybride lucht/water warmtepomp
    Een zeer belangrijk onderdeel bij het realiseren van een kostenneutraal huis is het installeren van een lucht/water warmtepomp. Een hybride lucht/water warmtepomp zorgt voor zowel warm water als voor de verwarming.Het is in feite een slimme CV-ketel die gebruik maakt van de omgevingslucht en de bodemwarmte onder uw huis. Tot maar liefst 80% van de energie die nodig is om een huis te verwarmen, kan uit de bodem worden gehaald. Voor meer informatie bekijkt u onderstaande video over de techniek van een lucht/water warmtepomp.

 

Wat levert mij het op een kostenneutraal huis bouwen?

Energiebalanswoning, duurzaam wonen, milieuvriendelijkheid; het zijn begrippen waarmee u wordt overspoeld, maar wat zegt het nu echt en wat kunt u ermee? We willen allemaal graag op een makkelijke en het liefst goedkope manier bijdragen aan het milieu.

Een energieneutraal huis laten bouwen zorgt ervoor dat u in feite op een duurzame en milieuvriendelijke manier energie opwekt en dit verbruikt zonder dat dit schade doet aan het milieu of in uw portemonnee. Aan het einde van het jaar heeft u dus letterlijk nul op de energiemeter staan.

Een kostenneutrale woning scheelt u flink in de portemonnee.

Een lucht warmtepomp kan al tot €450 per jaar opleveren, laat staan als uw complete huis energieneutraal is. Een investering waar niet alleen uw spaarpot en het milieu erg blij van wordt, maar wat u jaarlijks ook veel gedoe bespaart! U hoeft zich bijvoorbeeld niet meer druk te maken over dure energiecontracten.

 

De bouw van een energiezuinig huis in zijn werk

Tijdens de voorbereiding op het laten bouwen van een energiezuinige woning, worden al uw wensen meegenomen en hanteren wij daarbij de laatste milieueisen en wetten. Zo zijn wij verplicht om zogenoemde energieprestatiecoëfficient (EPC) van maximaal 0,4 te hanteren. Dit is in feite de energieprestatie van uw woning.

Daarnaast regelt Rowecobouw voor u het volgende:

  • Kwalitatieve hoogstaande woningbouw dat onderhoudsarm en levensloopbestendig wordt ingericht;
  • Hulp bij het aanvragen van subsidie (wat kan oplopen tot meer dan €1200);
  • Het creëren van een kostenleverende woning: een woning die u meer energie levert dan u verbruikt;

Als innovatief en duurzaam ontwikkelaar staan wij voor u paraat als u geïnteresseerd bent in een kostenneutraal huis. Lage maandkosten, een beter milieu en een duurzaam innovatief huis waar u lang plezier van zult hebben!

Duurzaam bouwen? Vraag ons om advies!