Prefab woning laten bouwen 

Heb je er ooit aan gedacht om een huis te bouwen, maar schrikt de gedachte aan een langdurig bouwproces je af?

Of heb je al ervaring met traditioneel bouwen en ben je op zoek naar een efficiëntere en duurzamere oplossing?

Misschien is het bouwen van een prefab woning dan iets voor jou. In dit artikel gaan we hier dieper op in.

Een prefab woning bouwen, maar dan volledig afgestemd op je persoonlijke woonwensen, bouwbudget en mogelijkheden van het bouwkavel.

De basis woningen bij Roweco zijn aan te
passen in volume, indeling, keuze bouwmaterialen en uitstraling. Een eigen woning maken en de woning je eigen maken voor nu en in de toekomst. De mogelijkheden zijn divers, overzichtelijk en duidelijk.

Entree van een prefab woning
Prefab woning van binnen in de woonkamer

Wat is prefab bouwen?

Fabrieksmatig:

Bij prefab bouw worden diversen grote casco componenten zoals binnenmuren, verdiepingsvloeren, dakkapellen en dakconstructies samengesteld in een fabriek alvorens deze op de bouwplaats worden verwerkt. Elektra- en loodgieter installaties worden voorbereid in de muren en/of vloeren. Sparingen
voor dakkapellen, schoorstenen en/of dakramen worden voorbereid in de dakconstructies.

Na het verzorgen van de funderingswerkzaamheden staat binnen een redelijk kort termijn het volledige casco van de nieuwbouwwoning. De afbouw van de casco woning, het wind en waterdicht maken, gebeurd op de bouwlocatie. Plaatsing van de gevelkozijnen, aanbrengen van de dakpannen en het gevelmetselwerk.

Binnenmuren en verdiepingsvloeren worden in de fabriek gemaakt van de materialen beton of hout. Een dakconstructie, veelal een scharnierkap, wordt samengesteld uit houten balken (sporen) in combinatie met geïsoleerde dakplaten.

Prefab- en traditioneel bouwen in één combinatie

Traditioneel:

Tot begin jaren ’90 werd een vrijstaand nieuwbouwwoning volledig gemaakt op de bouwlocatie. Klein, veel en losse materialen zorgde voor veel arbeidsuren en een lange bouwtijd. Met als eindresultaat een sterk, degelijk en kwalitatief goede woning.

Door de opkomst van het fabrieksmatig prefab bouwen veranderd ook de traditionele manier van bouwen. Er worden combinaties gemaakt tussen prefab componenten en traditionele bouwmaterialen.

Het formaat van traditionele bouwmaterialen zijn ook veranderd. Vroeger werden bijvoorbeeld de binnenmuren gemetseld in klein formaat kalkzandsteen stenen. Tegenwoordig zijn het grote blokken
kalkzandsteen of keramisch die worden verlijmd. Dit scheelt in arbeidsuren en bouwtijd.

Prefab woning constructie van binnenuit gezien

Voordelen van prefab bouwen, fabrieksmatig

 • Weinig tot geen verlies van bouwuren casco.
 • Korte bouwtijd casco op de bouwlocatie.
 • Standaardisatie.
 • Er wort weinig afval geproduceerd. Minder afval dus op de bouwplaats.
 • Minder overlast voor omwonenden, omdat het merendeel van de onderdelen van tevoren worden geproduceerd. 

 

Nadelen van prefab bouwen, fabrieksmatig

 • Geen wijzigingen meer mogelijk tijdens de bouw
 • Weinig tot geen mogelijkheden bij verbouw
 • Beperkte materiaalkeuzes componenten
 • Standaardisatie

Casco prefab componenten in combinatie met traditioneel gebouwde binnenmuren

Door in uitvoering te werken met casco prefab componenten in combinatie met traditioneel gebouwd binnenmuren van groot formaat kalkzandsteen- of keramisch blokken biedt Roweco een prachtig bouwsysteem. Traditioneel voor flexibiliteit in ontwerp, tijdens uitvoering en mogelijkheden toekomstgericht. Prefab voor een korte bouwtijd.

Prefab woning van buitenaf bekeken

Wat kost een prefab woning?

Prefab huizen hebben niet alleen voordelen, maar ook kosten. De kosten van een prefab huis zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte, het ontwerp en de afwerking. 

Over het algemeen zijn prefab huizen goedkoper dan traditionele woningen, omdat de bouw sneller verloopt en er minder arbeidsuren nodig zijn. Bovendien zijn prefab huizen vaak energiezuiniger, waardoor u op lange termijn kunt besparen op energiekosten.

Door gebruik te maken van de bouwcombinatie prefab met traditioneel wordt in korte bouwtijd je persoonlijke woning gerealiseerd voor een gunstige prijsstelling.

De prijzen voor de basis woningen uitvoering sleutelklaar staan op de website. Uitvoering voor eventueel casco zijn op aanvraag. Wil jij je woonwensen met ons delen? Wil je een huis laten bouwen? Wij staan klaar voor jou klaar!

Prefab huizen en uw wensen

Als u overweegt om een prefab huis te laten bouwen, is het belangrijk om te weten dat u veel keuze heeft. Prefab huizen zijn er in vele soorten en maten, van moderne ontwerpen tot meer traditionele stijlen.

Bovendien kunt u bij de meeste prefab huizenleveranciers kiezen uit verschillende afwerkingen en opties, zoals:

 • Keukens
 • Badkamers
 • en vloeren.

Op deze manier kunt u uw droomhuis bouwen op een manier die bij u past.

In deze tekst hebben we u geïnformeerd over prefab huizen en de voordelen die ze bieden ten opzichte van traditionele woningen.

Prefab huizen zijn duurzaam, energiezuinig en van hoge kwaliteit.

Bovendien zijn prefab huizen snel te bouwen en bieden ze veel keuzemogelijkheden. Als u overweegt om een prefab huis te laten bouwen, zijn er veel mogelijkheden om uw droomhuis te realiseren.

Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

prefab woning opbouwen