Eigen huis bouwen. Wat kost het?

Het is een droom van veel mensen om een eigen huis te laten bouwen (eigenbouw), maar dit lijkt vaak onbereikbaar vanwege de hoge kosten. Niets is minder waar. Wij zijn gespecialiseerd in het ontwikkelen en bouwen van traditionele vrijstaande woningen voor een lage prijs.

Misschien ben je in jouw zoektocht al een aantal bouwkosten tegengekomen, maar is het vooralsnog moeilijk hier een duidelijk beeld van te krijgen.

In dit artikel geven we je een helder beeld van deze bouwkosten. Bij ons kunt u rekenen op zéér scherpe tarieven. We geven vooraf altijd een prijs op waar we niet meer van afwijken. Zo kom je nooit voor onaangename verrassingen te staan.

RWN02-3 buitenaanzicht
mooie landelijk eigentijds woning in Hooge Zwaluwe

Zelf een huis bouwen en ontwerpen

Hoe wilt u dat uw woning eruit komt te zien? Heeft u zelf al schetsen liggen, of wilt u de ideeen die u heeft met ons delen, zodat we samen uw eigen huis ontwerpen?

Uiteraard binnen de voorwaarden van het bestemmingsplan. 

Wij helpen u zelf een huis te ontwerpen, door met name op bouwtechnisch vlak mee te denken.

Binnen een week hebben we een eerste opzet voor u klaarliggen, weten we wie van onze bouwpartners uw droomwoning gaat bouwen en tegen welke prijs.

 

Wat zijn de bouwkavel kosten in andere regio’s?

De kosten voor een bouwkavel of bouwgrond verschillen per regio. Hier is geen vaste prijs voor. Wij kunnen samen met jou een inschatting maken van de kosten op basis van de regio waar je een huis wilt laten bouwen.

Het kan voorkomen dat je al kosten maakt voordat je de hypothecaire zaken hebt afgerond. 

Heb je een geschikte bouwkavel gevonden in de regio Noord Brabant, Zeeland, Noorden van Limburg of  Zuid-Holland?

Wij adviseren je graag verder en vertellen je precies of hier gebouwd kan worden en welke investeringen nodig zijn om de bouwkavel bouwrijp te maken.

best seinheuvel bouwkavels

Huis bouwen prijzen

Wat kost het om een eigen huis te laten bouwen?

Heb je al een bepaald type woning op het oog? Misschien heb je al even rond gekeken op onze website en ben je verschillende prijzen tegengekomen.
Om je een indicatie te geven van de huizenprijzen, hebben we hieronder de prijzen nog even op een rij gezet:

   Vrijstaande woningen         €256.000,- €344.750,-

   Levensloop bestendig          €249.000,- €316.250,-

   2 onder 1 kap woningen      €244.250,- €326.500,-

 

We kunnen ons goed voorstellen dat je nog steeds vragen heeft bij deze kosten die staan vermeld. We zullen hieronder een aantal punten benoemen die binnen de kosten vallen van de prijzen die je op onze website gezien heeft.

 

eigen huis bouwen

Welke kosten vallen binnen de huizenprijzen van Rowecobouw?

Binnen de prijzen die op onze website staan vallen onder andere:

 • De bijgevoegde plattegrond. Alles wat daarin opgenomen is, is tevens te bezichtigen in onze showroom. Locatie: Schapendreef 14  in Breda.
 • De ontwerpen. Dit ontwerp kan net zo vaak worden gemaakt totdat jij tevreden bent. Geen probleem of dit nu 1 of 10 keer ontworpen moet worden.
 • Het laten toetsen van het ontwerp van het huis, totdat deze akkoord krijgt van de gemeente.
 • Het installeren van een warmtepomp, om gasloos te bouwen.
 • Het opnemen van kunststof kozijnwerken, kunststof poly Tech dakgoten en stuc- en spuitwerken.
 • Stelposten van gevelstenen (400,- euro per duizend stuks).
 • Voordeur van 1200,- euro.

  Wij hebben jarenlange ervaring en betrouwbare samenwerkingen, zodat we tegen zeer scherpe prijzen prachtige woningen voor jou kunnen realiseren.

  Het grootste voordeel van een nieuw huis laten bouwen in plaats van een bestaand huis te kopen is dat je de indeling en uitstraling van de woning helemaal zelf kunt bepalen.

  Je hoeft in principe geen concessies te doen met betrekking tot de ligging, de ruimtes en de grootte van de woning. Dat klinkt natuurlijk fantastisch, maar wat zijn de kosten van een eigen huis bouwen eigenlijk? Vraag direct een offerte aan om inzicht te krijgen in de kosten eigen huis bouwen.

  Hoe kunnen we de kosten voor het bouwen van een woning laag houden?

  Wij hebben jarenlange ervaring en betrouwbare samenwerkingen zodat we tegen zeer scherpe prijzen prachtige woningen voor je kunnen realiseren. Het grootste voordeel van een nieuw huis laten bouwen in plaats van een bestaand huis te kopen, is dat je de indeling en uitstraling van de woning helemaal zelf kunt bepalen.

  Kosten van een eigenhuis bouwen laag houden ? Roweco regelt het van A tot Z

  Wij vinden het niet alleen belangrijk om de kosten van het laten bouwen van een eigen huis laag te houden. Service staat net zo hoog in het vaandel. Wij nemen al jouw zorgen uit handen tijdens het hele traject. Jouw wensen staan centraal en met elkaar maken we een prachtig ontwerp voor een nieuwe woning. 

  Ook verzorgen wij het gehele traject om akkoord van de gemeente te krijgen om te kunnen starten met de bouw. Als je kiest voor Roweco dan kies je voor de beste kwaliteit voor de laagste prijs!

  Mag ik vergunningsvrij bouwen ?

  Als u gaat bouwen of verbouwen, heeft u een omgevingsvergunning nodig. De omgevingsvergunning heette vroeger bouwvergunning. 

  Hoelang  duurt het voordat een omgevingsvergunning is aangevraagd?

  Eenvoudige aanvragen verlopen via de reguliere procedure in maximaal 8 weken. Binnen die 8 weken kan het bevoegd gezag beslissen om de termijn eenmalig met 6 weken te verlengen.

  Omgevingsvergunning (bouwvergunning) eigen huis aanvragen

  U kunt de omgevingsvergunning op 2 manieren aanvragen:

  Vandaag van de opdrachtgevers een prachtige foto ontvangen van een recent opgeleverde woning in Poeldijk.

  Hoelang  duurt het voordat een bouwvergunning is aangevraagd?

  De bouwvergunning kan na circa  3 tot 4 werkweken na goedkeuring welstand ingediend worden. Na afgifte vergunning  kan er na circa 8/9 werkweken begonnen worden met de bouw, mits de financiering op orde is en er water en stroom is.

  Wat is de gemiddelde bouwtijd van een woning?

  Oplevering zal plaatsvinden binnen 160 werkbare dagen na leggen begane grond vloer. Start van het laten bouwen van een huis zal circa binnen 10 werkweken na het onherroepelijk zijn van de omgevingsvergunningen.

  Hebben jullie ook bouwgrond ?

  Ja, wij beschikken over meerdere bouwkavels met instapklare woningen. Wil je meer weten over het traject van het kopen van een bouwkavel. Lees dan ons artikel; “Bouwkavel kopen en dan..?”

  Eigen huis bouwen voorbeelden

  Zelf een woning ontwerpen is lastig. Zodra je echter een eigen huis laat ontwerpen brengt het jullie nieuwe droomwoning wel ineens tot leven en is het heel fijn als je alvast een beetje weg kunt dromen bij de gedachten dat jullie eigen ontwerp straks echt realiteit wordt. Om een idee te krijgen van een aantal praktijkvoorbeelden verwijzen we je graag naar de pagina met de woningen in ontwikkeling die momenteel worden gebouwd.

  Woon jij binnenkort in een Roweco woning net zoals deze opdrachtgevers?

  gerealiseerde woning van Rowecobouw

  Ons model RW22 opgeleverd in Hendrik Ido Ambacht

  Zie hier de video's en foto's

  gerealiseerde woning van Rowecobouw

  Ons model RW03 opgeleverd in Dinteloord

  Zie hier de video's en foto's

  gerealiseerde woning van Rowecobouw

  Ons model opgeleverd in Breda

  Zie hier de video's en foto's

  gerealiseerde woning van Rowecobouw

  Ons model Bungalow opgeleverd in Oosterhout

  Zie hier de video's en foto's.

  Een eerlijke prijs,
  vooraf inzichtelijk.

     Roweco biedt altijd zéér scherpe tarieven

     Geen extra kosten achteraf

     Eerst rekenen, dan tekenen